Thursday, June 25, 2009

A TRAGEDY ON OUR ANNIVERSARY..

-

On 24th June ari tu was my 3rd anniversary with hubby.. Sayangnye the night before tu my hubby's grandma passed away so dikebumikan on our anniversary day.. Since everyone in a sad & somber mood so mmg not appropiate for us to celebrate.. Alhamdulillah, hubby sempat jumpe grandma die before she passed away...
-
Masa tu hari Selasa and hubby dah bagitau yang nenek die dah tenat kat hospital so nak balik Muor jugak petang tu.. So apa lagik, setelkan hal office cepat2 and make sure preparation event dinner kat Carcosa Seri Negara tu okay and handover ape yg patut dulu.. Pastu by lunch time balik apartment pack baju anak beranak (termasuk maid) and gi Putrajaya dulu.. Nasib baik ari tu mmg turn hantar Hazyq ke sana so tak payah nak collect Hazyq kat Subang... Lepas Asar terus bertolak with parents and adik die yg lain..

Sampai Muor jer terus ke hospital, adik-beradik bapak die sume dah kat sana and mengelilingi katil nenek hubby sambil baca yaasin and ada yg bisik kat telinga baca Lailahaillah and ada yg urut2 kaki & tangan die.. sayu tengok tubuh nenek die yg struggle nak bernafas gune oxygen mask tu.. heartbeat and all the vitals sign pun dah irregular.. Mmg doctor dah cakap menunggu masa jer.. Die meninggal mlm tu kul 10 lebih.. Alhamdulillah, masa die meninggal tu sume anak2 die ada di sisi dr yg sulung sampailah yg bongsu..
-
Eventhough tak dapat nak celebrate.. Takdelah terkilan sgt pun.. At least both of us are with each other on that day.. May Allah blessed our marriage with iman, love, happiness, wealth and soleh/solehah children (and grandchildren if HE permit us to live that long)..

-

Yang,

You are my best friend, my confidante, my business partner, my trouble shooter, my teddy bear, my sparring gaduh partner, my supporter, my conscience..

BUT most important of all, you are my heart and my everything...

HAPPY 3RD ANNIVERSARY YANG..

MAY WE LIVE A LONG & HAPPY LIFE TOGETHER TO CELEBRATE ANOTHER 50 YEARS MORE..
-

4 comments:

SuE KasSiM said...

al-fatihah utk arwah nenek helmy..mesti seronok arwah dpt tgk sumer anak2 die sebelum hembus nafas terakhir..not everyone get that chance.. n happy anniversary to u eliza..moga sumer doa2 kau tu dimakbulkan..ameen..

Mona said...

Takziah.

Aku dapat tau kau pregnant...congrats!! bila due?

Eliza said...

Thanx ya.

InsyaAllah due awal december ni..

keindahanalam said...

Takziah and happy anniversary to both of you! Semoga kekal bahagia dunia akhirat..ameen....